Vælg en kiropraktor i Aalborg

Om kiropraktorer i Aalborg

Hvad laver en kiropraktor?

Som kiropraktor arbejder man med undersøgelse, diagnose, forebyggelse og behandling. Der foretages behandlinger af smertetilstande samt nedsat funktion i kroppens muskler, led og knogler.

En kiropraktor er gennem sin uddannelse autoriseret til at undersøge og behandle disse skader. Hvis du f.eks. har smerter i ryg, lænd eller nakke, kan du med fordel henvende dig til en kiropraktor, som kan lindre smerterne. Hos patienterne kan smerterne være vidt forskellige. Dette kan være alt fra spændingshovedpine, problemer med lænden eller en diskusprolaps.

Der behøves ingen henvisning

Som patient behøver du ikke en henvisning fra din læge, men kan derimod henvende sig direkte til en kiropraktor. Så hvis du bor i Aalborg, kan du finde en kiropraktor i det omkringliggende område. En kiropraktor er uddannet og forpligtet til at undersøge og diagnosticere en skade selvstændigt. Dog kan der være behov for andre undersøgelser, som kiropraktoren ikke selv kan lave, og derfor henvises patienten til egen læge.

Behandlinger hos kiropraktor

Der kan være forskellige årsager til at tage til kiropraktor. En del patienter kommer på grund af smerter i rygsøjlen, dette kan især være i nakken og lænden. Flere oplever også smerter, som fører ud i ben og arme. Dette skyldes, at rygsmerter kan optræde på vidt forskellige måder og der kan være flere sværhedsgrader.

Det er muligt at få foretaget forskellige behandlinger. Nogle af disse behandlinger sker i samråd med både kostvejledere, fysioterapeuter, kirurger og læger.

Behandlingsmuligheder ved kiropraktor:

  • Behandling af muskler og led
  • Individuel træning
  • Smertestillende medicin
  • Røntgen og ultralydsscanning
  • Information og rådgivning

Tag kontakt til en kiropraktor

Har du smerter i kroppen, kan det være en god idé at tage kontakt til en kiropraktor, hvorefter du vil få en tid hurtigst muligt. Ved konsultationen vil du få foretaget en undersøgelse af det ramte område, hvorefter der vil blive stillet en diagnose. Sommetider kan det være en god idé at få taget en røntgenundersøgelse, som oftest bliver lavet på klinikken.

Information og rådgivning omkring den stillede diagnose er en stor del af den samlede behandling. Det er som patient meget vigtigt at få informationer omkring ens skade, så du også kan håndtere skaden bedst muligt i hverdagen og på arbejdet.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du har brug for kiropraktorhjælp, er det en god idé at tage kontakt til en kiropraktor i dit område. De vil uden tvivl kunne hjælpe dig med problemet samt undersøge dig, hvis de mener, at det er aktuelt.