Vælg en kiropraktor i Kolding

Om kiropraktorer i Kolding

Kiropraktor i Kolding og trekantsområdet

Har du brug for kiropraktorhjælp i området omkring Kolding, så er der gode muligheder. Der findes flere forskellige klinikker, som kan hjælpe dig med at behandle, alt efter hvad der er problemet.

Kiropraktorer arbejder med at undersøge, diagnosticere og behandle patienter. Desuden er forebyggelse af skader en vigtig del under eller før behandlingsforløbet.

Hvilke krav skal en kiropraktor opfylde?

En kiropraktor har gennemgået en længerevarende uddannelse, som består af den femårige kandidatuddannelse Klinisk Biomekanik. Efterfølgende er kiropraktoren autoriseret, og er i stand til at arbejde. Hvis der ønskes at åbne sin egen klinik, kræves det, at kiropraktoren gennemfører en etårig turnusuddannelse. Her er der fokus på det praktiske, hvor man er koblet på en kiropraktorklinik. Hvis der ønskes videreuddannelse, er det muligt at vælge forskellige forsknings- og masteruddannelser i Danmark eller i udlandet.

Kontakt til kiropraktor og konsultation

Første trin i processen vil være at tage kontakt til en kiropraktor, hvis du lider af smerter i kroppen. Hvorefter du vil få en tid til konsultation hurtigst muligt.

Der findes forskellige former for behandlinger hos kiropraktoren. Dette er bl.a.

  • Manuel behandling, hvor kiropraktoren bruger sine hænder til at løsne spændinger og andre ømme områder på kroppen.
  • Manipulationsbehandling bruges til at rette led. Her kan der fremkaldes en voldsom lyd, som egentlig er skånsom, men kan give knæk-lyde. Denne form for behandling er meget specifik.
  • Bløddelsbehandling bruges til bl.a. ledbånd, sener og muskler.
  • Genoptræning og øvelser anvendes også som en god behandlingsmetode. For at patienten kan få det bedre, er det ofte nødvendigt at lave øvelser selv. Disse øvelser skal gennemgås med patienten, så de også kan udføres i hjemmet. Dette kan både omfatte koordinations-, styrke- og stabilitetstræning.
  • Flere af de ovennævnte behandlinger foregår i samarbejde med andre personer, som også har et stærkt kendskab til faget. Dette gælder bl.a. fysioterapeuter og læger.

Forening for kiropraktorer

Dansk Kiropraktor Forening (DKF) er stiftet tilbage i 1925 og tæller i dag over 700 medlemmer, der alle er kiropraktorer eller under uddannelse.

Denne forening har bl.a. til formål at samle kiropraktorer og give dem nyttig viden omkring de faglige, økonomiske og sociale interesser i foreningen. Desuden sørges der for, at medlemmerne vedligeholder og udbygger deres faglige uddannelse samt forhandling af løn- og ansættelsesvilkår samt overenskomster med offentlige myndigheder, private virksomheder og organisationer.

Behov for kiropraktor i weekenden

Ofte sker det, at du får brug for en kiropraktor, uden for de normale åbningstider. Dette kan være ved en akut opstået skade, hvor du har brug for at komme til med det samme. Flere steder i landet findes der vagtordninger, hvor kiropraktorvagten kan kontaktes i weekender og på helligdage. I dag findes der vagtordninger i regionerne: Hovedstaden, Syddanmark og Midtjylland.